“Gęsina 2021”
“Gęsina 20211”
Ah co to był za dzień! Kolejna edycja jednego z naszych ulubionych świąt za nami.
Zawsze z niesłabnącym zapałem oczekujemy na dzień 11 listopada, który jest nie tylko Dniem Niepodległości , ale również corocznym uroczystym świętem gęsiny.
W ubiegłym roku ze względu na sytuację pandemiczną mogliśmy zaproponować naszym Gościom tylko gotowe zestawy na wynos lub do samodzielnego przygotowania. Tym bardziej tegoroczna edycja była tak przez nas wyczekiwana!
Wolne stoliki rozeszły się w mgnieniu oka. Przyjęliśmy większość rezerwacji jeszcze zanim nasi Goście poznali specjalne menu. To już chyba świadczy, że wszyscy tak samo uwielbiamy ten dzień!
Nasz szef kuchni Paweł Bęś jak zwykle stanął na wysokości zadania. Nasi Goście byli zachwyceni serwowanymi potrawami!
W tym roku, jako czekadełko mogliście spróbować naszego domowego chleba z robionym przez nas smalcem z gęsi. Na przystawkę zaserwowaliśmy Pasztet z gęsi z galaretką z Porto.
Klasycznie przed głównym daniem nasi Goście dostali Rosół z gęsi z fenomenalnymi kluseczkami francuskimi. Następnie podaliśmy danie główne. Był to istny poemat smaków. Szef kuchni Paweł Bęś przygotował Pierś z gęsi z sosem żurawinowym, puree z buraków w towarzystwie ziemniaków gratin.
Ogromny wybór ciast i deserów był idealnym uwieńczeniem każdego ze spotkań. Do wyboru naszych Gości były m.in. bezy w różnych smakach, serniki, tort czekoladowy, tort makowy i wiele, wiele innych.
Bardzo chcielibyśmy Państwu podziękować za mile spędzony czas. Mamy nadzieję, że w przyszłym roku również spotkamy się w tak doborowym towarzystwie!